Izkušnje uporabnikov

Izkušnje uporabnikov

"Jeseni sva se vselila v hišo, ki ni imela fasade. Lesena okna in vrata niso več tesnila.Hiša je imela le centralno ogrevanje s pečjo na drva... Vsi so nama svetovali odstranitev starega sistema in namestitev predimenzionirane toplotne črpalke (čeprav hiša ni imela nobene izolacije…). Edini, ki je najin primer pogledal celostno je bil g. Igor – najprej nama je razložil, kje vse se toplota izgublja in predlagal izolacijo hiše ter hibridni sistem ogrevanja – kombinacija kotla na drva in toplotne črpalke. Nad to idejo sva bila zelo navdušena.

Poleti sva se odločila še za ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko. Čez nekaj let sva v drugem nadstropju uspela narediti še talno gretje. Ogrevamo pa radiatorje (55°C), talno gretje (max. 35°C) in vodo (cca.40°C). Se vam to zdi nemogoče? Podjetje Prof.el nama je na podlagi izkušenj in strokovnega znanja naredil vse mogoče!

Zgodilo se nama je že, da sistem ni deloval – zaradi zunanjih dejavnikov. Ko sva to javila, so nama ga popravili v enem dnevu.

Želela bi še poudariti, da sva zelo navdušena nad njihovim regulatorjem Dialog EQ in aplikacijo, s pomočjo katere lahko iz službe ali dopusta nadzirava ogrevanje in s tem prihraniva veliko energije.

G. Igorja sva prosila tudi za svetovanje – ogrevanje stanovanja v stari mestni hiši. Priznati moram, da se spozna in pozna vsa možna ogrevanja ter predlaga optimalno rešitev – cenovno in energetsko.

Vesela sva, da sva se odločila za podjetje PROF.EL.                                                                                                                                                                                                                                                                    Urška in Miha iz Sv. Trojice

»Predstavniki podjetja PROF.EL so bili zelo skrbni in storitev namestitve toplotne črpalke za centralno ogrevanje izvedli v dogovorjenem roku. Storitev so izvedli kvalitetno, po določenem roku uporabe so nas presenetili in samodejno brez kakršnih koli stroškov preverili delovanje. Zadovoljni smo z delovanjem toplotne črpalke in uporabo le-te. Podjetje priporočamo vsem ostalim, ki se zanimate za tovrstno storitev                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Družina Horvat Tušek iz Dobrovc

»Za toplotno črpalko od podjetja PROF.EL sem se odločila na priporočilo sorodnikov. Kot starejša oseba sem bila zelo nezaupljiva, saj si nisem znala predstavljati, da lahko tako majhna naprava ogreje celotno hišo. Za ogrevanje sem uporabljala kurilno olje in ker je bil strošek vsako leto višji, sem se dvomom navkljub pred nekaj leti odločila za spremembo ogrevanja.

Sedaj se  že več let ogrevam s toplotno črpalko od družbe PROF.EL in  sem z njo zelo zadovoljna! Ustreza mi tako način ogrevanja,  kot tudi  višina stroška ogrevanja, ki se je na letnem nivoju prepolovil. Še posebej pa sem zadovoljna s profesionalnim  odnosom zaposlenih pri podjetju PROF.EL.  Odkar uporabljam njihovo črpalko, prijazno in strokovno  skrbijo za to, da mi je vedno toplo, zato  priporočam ogrevanje s toplotno črpalko podjetja PROF.EL iz Maribora tudi vam.«                                                                                                                                                                                                                                                                                    ga. Majda Kralj iz Maribora

»Od začetka usklajevanja naših želja in vaših strokovnih rešitev in predlogov, sem kmalu opazil veliko znanja v stroki. Tudi zaradi tega sem PROF.EL izbral kot izvajalca strojnih inštalacij in rekuporacije, čeprav sem imel kar nekaj ponudb, ki pa me niso prepričale.

Zelo zadovoljen sem, da obastajajo podjetja kot je PROF.EL, ker se ob vsakem klicu in mailu v najkrajšem možnem času odzovejo, ter so pripravljeni hitro rešiti nastalo težavo.

Priporočam, da izberete PROF.EL zaradi visoke strokovnosti, profesionalnosti, korektnosti in dobrovoljnega odnosa do strank.«                                                                                                                                                                                                                                                                                        Beno Šilec iz Svete Trojice

»S storitvami podjetja PROF.EL smo bili zelo zadovoljni. Doslej smo z njimi sodelovali večkrat. Odlikuje jih strokovnost, natančnost, ažurnost...vsekakor zaupanja vredno podjetje.«                                                                                                                                                                                                                       Marija in Branko Šauperl iz Benedikta

»Z vašim nasvetom in priporočilom za gradnjo toplotne črpalke sem bil zelo zadovoljen, prav tako pa sem zadovoljen z delovanjem črpalke. Stroški ogrevanja so bistveno manjši v primerjavi s kurilnim oljem. Nakup pri PROF.EL priporočam vsem!«                                                                               Renato Kramberger iz Pesnice pri M.

»S ponudnikom PROF.EL smo bili zadovoljni že od štarta, saj so nam svetovali, katero toplotno črpalko izbrati, kakšno moč, velikost bojlerja, kje bi namestili zunanjo in kje notranjo enoto. Držali so se dogovorjene cene in same časovne instalacije sistema. Kar pa me najbolj veseli, je njihova odzivnost v primeru servisa ali morebitnega dodatnega vprašanja ob samem upravljanju/nastavljanju toplotne črpalke.

Morda smo bili sami malce nerodni, ker smo imeli svojega vodovodarja, ki pa ni pripravil instalacije kot je bilo dogovorjeno – tu pa so se zopet izkazali v podjetju PROF.EL, ki so z improvizirano rešitvijo rešili tudi ta problem. Bi pa bilo bolje, da bi jim prepustili tudi potrebna vodovodna dela. Omenim naj tudi, da so nam nudili garancijo na toplotno črpalko in glej ga zlomka, ravno v garancijskem roku nam je odpovedala zunanja enota. Reklamacijo je podjetje PROF.EL rešilo še v istem tednu! V vsega 5 dneh. Skratka! Priporočam!«                                                                                                                                                                                                                                                  Dominik Krampl iz Maribora

"Strokovnost, hitra odzivnost, kakovostni produkt ter zelo ugodne cene.

Če želite vse to v enem, se odločite za podjetje PROF.EL. Mi smo se, in smo ZELO zadovoljni!"

                                                                                                                                                     Jernej Korošec iz Kamnice

Stranka živi v hiši zgrajeni leta 1985 z izolacijsko fasado (5 cm) samo na severni strani hiše. Radiatorski ogrevalni sistem se je napajal s kombiniranim kotlom na trdo kurivo in olje. Stranka je uporabljala v zadnjih letih samo olje in ga povprečno na sezono porabila 1500 litrov, pri tem ogrevala približno 100 m2 stanovanjske površine.

Leta 2008 se je zaradi visokih stroškov ogrevanja odločila za dopolnitev ogrevalnega sistema s toplotno črpalko zrak/voda. Upoštevaje ogrevalno površino in odločitev, da bo stari kotel ostal za rezervo v ogrevalnem sistemu, smo ji priporočali 8 kW toplotno črpalko znamke Fujitsu. Stranka je sledila našim priporočilom.

Najprej je bilo potrebno predelati vodovodni sistem tako, da smo dogradili ploščni izmenjevalnik in preklopni ventil za ogrevanje sanitarne vode. Ker so bili obtočna črpalka, varnostni ventil in raztezna posoda v dobrem stanju, jih nismo zamenjevali. Nato smo namestili zunanjo enoto na fasado in jo freonsko in električno povezali v kotlovnico. Na koncu je sledila samo še montaža regulatorja Dialog s komunikatorjem, temperaturnih tipal ter zagon sistema.

Stranka je v naslednjih sezonah zelo skrbno zapisovala porabo električne energije in ugotovila, da je poraba elektrike za ogrevanje na leto približno 700 EUR pri enakem udobju kot prej.

Celotna investicija se je poplačala v manj kot 5-ih letih skozi prihranek pri strošku za energent, zato nas z veseljem vsako leto pokliče, da pridemo narediti servis toplotne črpalke.                                                            ga. Marija iz Maribora