Inteligentni dom (t.i. “pametni dom”)

Inteligentni dom (t.i. “pametni dom”)

Se vam zdi, da potrošite preveč vašega dragocenega časa za opravila in naloge v hiši? Vam zmanjkuje časa zase, za branje, šport, družino in prijatelje? Hišna avtomatizacija ali inteligentni dom vam lahko v marsičem olajša življenje.

Z rešitvami, ki jih v Prof.el-u ponujamo v okviru storitve inteligentni dom,  smo razširili avtomatizirano upravljanje zgradb sedaj tudi na zasebne zgradbe, domove.  Z našim regulatorjem Dialog EQ, ki je podprt z najsodobnejšo tehnologijo (IoT, Cloud), lahko avtomatiziramo delovanje vašega ogrevanja, prezračevanja, klimatizacije (HVAC), razsvetljave in varnosti, lahko tudi gospodinjskih aparatov ali drugih hišnih naprav, ki uporabljajo Wi-Fi za daljinski nadzor.

In v čem je prednost takšne storitve inteligentni dom? Z eno besedo, UDOBJE! Če imate inteligentni dom, bo ta za vas naredil veliko stvari, za katere vi potrošite preveč svojega časa, katerega bi lahko sicer porabili zase in za svojo družino.

Zakaj inteligentni dom? Zaradi:

-   VARČEVANJA z energijo (in tudi vašim denarjem) zaradi optimalno nastavljenega gretja, hlajenja, prezračevanja, razsvetljave, …

-   UDOBJA zaradi samodejnega vklapljanja/izklapljanja ogrevanja, hlajenja, samodejnega prižiganja/ugašanja luči in drugih gospodinjskih aparatov (z vgrajeno Wi-Fi komunikacijo)

-   LUKSUZA zaradi vklapljanja in izklapljanja vseh funkcij preko pametnega telefona, tablice ali računalnika, preden se vrnete v svoj inteligentni dom (z oddiha, službe…).

-   VARNOSTI in NADZORA nad dogajanjem v vašem domu, predvsem v času daljše odsotnosti (potovanje, dopust, služba).

Kako svoj dom spremenimo v inteligentni dom?

Svoj dom lahko spremenimo v inteligentni dom na več načinov. Najenostavnejša rešitev je seveda, da pametne instalacije v inteligentni dom načrtujemo že v času gradnje, ni pa to nujno. V Prof.el-u ponujamo rešitve, ki omogočajo nadzor nad obstoječimi električnimi napravami brez bistvenih posegov v gradnjo, vrtanja in napeljevanja kablov. Naprave opremimo z elektronskimi senzorji in kontrolnimi moduli, nato pa jih povežemo v brezžična omrežja, ki jih je možno razširjati in prilagajati trenutnim potrebam (inteligentni dom). Centralni nadzor nato poteka preko krmilnika Dialog EQ, ki ga enostavno vgradimo v sistem. Zaradi funkcije »cloud« boste lahko upravljali z vašim inteligentni dom kar preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika, na katerem boste imeli nameščeno ustrezno mobilno oz. WEB aplikacijo.