Ogrevalno hladilni sistemi

Ogrevalno hladilni sistemi

V naših domovih imamo večinoma ogrevalni sistem, ki deluje v povprečju 5-7 mesecev letno. Vsi, ki se spogledujete z energetsko učinkovitostjo svoje nepremičnine, pa zagotovo razmišljate tudi o tem, da potrebujete poleg učinkovitega ogrevalnega sistem tudi hladilni sistem, ki bi deloval 2-3 mesece na leto. Ali ste pomislili, da bi lahko za energetsko učinkovito gretje in hlajenje uporabljali le en (ogrevalno/hladilni) sistem?

Toplotne črpalke so trenutno ene od ekološko najprijaznejših in energetsko najbolj gospodarnih načinov ogrevanja in hlajenja prostorov ter priprave sanitarne vode. Njihov tehnološko izpopolnjeni sistem namreč omogoča ogrevanje in hlajenje objekta na raznovrstne načine s koristenjem obnovljivih virov (zrak, voda, zemlja).

Z uporabo toplotne črpalke in pravilno izbiro načina ogrevanja lahko v PROF.EL-u za vašo nepremičnino izdelamo tak ogrevalno/hladilni sistem, ki ga boste lahko uporabljali skozi vso leto tako za ogrevanje kakor tudi za hlajenje. Pri tem je potrebno poudariti, da gre za en celovit sistem in je začetna investicija temu primerna.

Prednosti toplotnih črpalk Fujitsu:

  • nizki letni ogrevalni stroški in visoko udobje,
  • greje vas narava (za gretje uporabljate toploto iz zraka, vode ali zemlje),
  • upravljanje in nadzor na daljavo,
  • delovanje črpalke tudi do temperature zunanjega zraka - 25°C,
  • obdržite lahko obstoječ ogrevalni sistem (tudi radiatorje).